Het bedrijf in deze casus is ruim 60 jaar geleden opgericht. Door te investeren in de kwaliteit van de producten, diensten en personeel is de firma in de afgelopen jaren gegroeid naar een van de grootste merkonafhankelijke bedrijven in Nederland op het gebied van inspecteren, keuren, repareren, moderniseren en adviseren van hijs- en hefwerktuigen. Naast de werkelijke uitvoeringen bij de diverse klanten in bijna alle branches in Nederland heeft de firma een interactief online systeem ontwikkeld waarin keurmeesters, monteurs en klanten hun werk kunnen registreren en raadplegen. Door dit unieke totaalconcept voor onderhoudsmanagement werkt de firma nu voor diverse grote multinationals in Nederland zoals AkzoNobel, BASF, DSM en Heineken. Dit geeft het bedrijf een solide basis op het gebied van continuïteit maar drukt ook enorm op de cashflow. De grote multinationals betalen in 60, 90 of zelfs 120 dagen. Vanwege de cashflow problemen ging de eigenaar op zoek naar een factoring partner.

De DGA, geeft aan: 
De oplossing die we daarvoor hebben gevonden is dat wij vanaf 2014 in zee zijn gegaan met een factoringpartner. Doordat er nu minder druk staat op de cashflow, kan ons bedrijf zich focussen op de corebusiness: klanten ontzorgen op het gebied van veiligheidskeuringen en onderhoud aan hun hijs- en hefmiddelen.”

De Financieel Manager, voegt toe:
"Ons bedrijf was op zoek naar een partner voor de financiering van het werkkapitaal. De factor verzorgt tevens het debiteurenbeheer voor ons zodat wij ons volledig kunnen richten op onze klanten en de toekomstvisie van ons bedrijf in het algemeen. Inmiddels hebben wij een langdurige relatie met elkaar opgebouwd en zijn wij zeer te spreken over de flexibiliteit, communicatie en de manier waarop de factor omgaat met zakelijke uitdagingen.”

Branche:  inspectie, keuringen en onderhoud van hijs- en hefmiddelen
Financiering: 1M EUR
Product: full-service non-recourse factoring (financiering, debiteurenbeheer en kredietverzekering)